Stolpejakten

Orienteringslaget Tønsberg og Omegn (OTO), i samarbeid med Færder kommune, arrangerer i år for første gang Stolpejakten i kommunene Færder og Tønsberg. Stolpejakten er et lavterskel folkehelsetilbud hvor målet er at så mange som mulig av kommunens innbyggere og gjester skal komme seg ut på tur i nærmiljøet.

OTO har plassert til sammen nærmere 100 stolper i Færder og Tønsberg kommuner. Områdene som er brukt er Vestskogen på Nøtterøy og Tønsberg sentrum med Slottsfjellet. Det er trykket opp en brosjyre med en beskrivelse av prosjektet og kart over de to områdene, hvor alle stolpene er tegnet inn. Stolpejakten 2019 lanseres under Barnas Færderfestival i Gunnarsbøparken søndag 16. juni fra klokken 14.00 til 16.00. I tillegg vil kartbrosjyren distribueres i postkassene i begge kommuner, men skulle du ikke finne den i postkassen er den tilgjengelig på biblioteket, i informasjonsskranken på Farmandstredet, hos Færder kommune på Borgheim, biblioteket på Tjøme og Norli i Farmandstredet for å nevne noen steder.

Stolpejakten går ut på å finne stolper plassert i gater og terrenget. Langt over halvparten av stolpene skal være så tilgjengelige at man kommer til dem med både rullestol og barnevogn. Når man deltar i Stolpejakten kan man registrere seg på Stolpejakten.no og man kan laste ned en app. Med denne appen kan man registrere at man har funnet en stolpe ved å skanne en QR-kode som står på stolpen. Man kan også notere seg en bokstavkode som også står på stolpen, og så enten registrere koden på Stolpejakten.no når man kommer hjem, eller sende inn et skjema når sesongen er over.

Bruker du appen kan du på flere stolper få opp informasjon om kulturhistoriske begivenheter i nærheten av stolpen, eller du kan få opp gode tilbud fra noen av Stolpejaktens sponsorer.

Å delta på Stolpejakten er helt gratis, så det er helt avgjørende for å gjennomføre Stolpejakten, at vi har sponsorer med oss på å finansiere aktiviteten. Stolpejakten Tønsberg og Færder har egen facebookside

Vi håper på stor deltagelse i Stolpejakten 2019, og at mange får gode opplevelser på tur i terreng og gater.